EXPOSICIÓ ANTERIOR



Nadal cultural a Centelles

Fer l'escrit dels Artistes Locals em fa una il·lusió especial. Sempre ho dic, però pocs dies abans que comencin les festes nadalenques i en el marc de la Fira de la Tòfona poder inaugurar aquesta exposició col·lectiva fa molta il·lusió. Sobretot perquè m'imagino els familiars i amics dels artistes, abans o després de les trobades visitant l'exposició. Uns comentaris extrapolables a moltes altres llars que després de visitar el Centre els hi farà il·lusió compartir-ho. Compartir des del respecte i l'estima el goig de veure veïns i veïnes del municipi que fan el gest amb coratge d'exposar i compartir el seu treball i ens donen l'oportunitat de sentir-nos orgullosos com a poble, del seu treball, la valentia d'exposar-lo i la generositat de compartir-lo.

Posar en valor les paraules il·lusió, compartir, generositat i estima en dies nadalencs segurament no ens sorprendrà, però fer-ho en un marc d'exposició artística col·lectiva ho fa especial i, segurament, per aquest motiu més important. Uns valors que com a societat els hem de reivindicar i vull destacar les famílies que els transmeten així com aquelles famílies que avui exposen conjuntament. Destacant els germans Roma, les germanes Vernedas amb el seu pare i també la família Musach que hi exposen tres generacions. Destacar, de la mateixa manera, tots aquells artistes que formats o formant-se a l'Escola d'Art comparteixen la seva obra amb els seus mestres. Professionals de referència que contribueixen o han contribuït a formar en les diferents disciplines i tècniques exposades.

La varietat de les tècniques utilitzades ens permeten gaudir des de l'escultura, la fotografia, la pintura, el dibuix, la forja, la ceràmica, el mosaic o el gravat; amb obres majoritàriament figuratives. Obres que ens permeten connectar amb les exposicions que hem vist al llarg de l'any al Centre i en espais propers i que podrem continuar veient. Un agraïment molt sincer a totes les persones que feu possible aquesta connexió cultural a través d'exposicions, als que ho feu a través d'aquesta col·lectiva o d'altres mostres culturals i gràcies a totes les persones que a través del voluntariat contribuïu a què Centelles tingui màgia i un exemple el Centre d'art el Marçó vell i la seva comissió.

Bones Festes, feliç Any Nou i un bon Nadal cultural a Centelles!


Josep Paré Aregall

Alcalde