EXPOSICIÓ ANTERIOR



Un any més, coincidint amb la Festa Major d'estiu es fa entrega del Premi Centelles, un premi consolidat a la vila i que, amb més de vuitanta anys d'història, és un referent a Catalunya i a l'Estat. L'exemple són els més de 150 artistes que hi han optat i els mateixos finalistes, amb la seva procedència.
Vull posar en valor la importància per Centelles de disposar del Centre que acull l'exposició, que acollirà també la de la guanyadora l'any vinent i que, permet veure una mostra de les obres guanyadores dels últims anys. Un equipament que es dinamitza i es consolida gràcies a la Comissió, i a les seves aportacions, i que contribueix a vincular la vila amb la cultura. Un vincle extrapolable al jurat. Un any més, un jurat plural, divers i que, any rere any, es renova i canvia, cosa que garanteix que, amb les seves deliberacions, les obres seleccionades representin l'avantguarda cultural.
 Vull agrair a Jordi Vilarrodà i Anna González que novament n'hagin format part i valorar molt positivament la participació de Dani Font, Pere Pedrals i Cristina Requena, persones que amb la seva trajectòria professional i els projectes que lideren o impulsen són un referent de la dinamització cultural i de posar en valor el patrimoni i la seva exposició.
Vull acabar felicitant a tots els centellencs i centellenques que han participat en el certamen. Encara que enguany no els veiem exposats, molts d'ells han passat diverses fases, cosa que confirma la seva vàlua i la dificultat d'acabar obtenint el premi o ser finalment amb els quadres seleccionats a l'exposició. Vull agrair a totes les persones del municipi que permeten que aquest premi sigui una realitat.
Finalment, vull felicitar Kihong Chung i Kassidy Alane Goins pel seu reconeixement honorífic i perquè els seus orígens evidencien la internacionalitat del premi i la globalitat del món en el que vivim. I vull felicitar també Glòria Giménez Carrillo per haver aconseguit el premi. Destacar, el seu treball al voltant del Vallès, un referent per a tots nosaltres, des del Centre Roca Umbert i tot el cercle artístic. L'art i la cultura també han de servir per fer crítica social i la seva obra vinculada a la sèrie de llocs peculiars ens connecta amb moments recents de la COVID, la solitud, la protecció... i ens ha de fer reflexionar com a societat connectada i globalitzada, ja que la solitud i la individualitat continua present entre nosaltres. Aquests dies de Festa Major, són dies per compartir i reflexionar; i l’obra guanyadora, precisament ens anima a poder fer aquest exercici de reflexió personal.
Bona Festa Major a tots i totes i llarga vida al Premi Centelles de Pintura.

Josep Paré Aregall
Alcalde




















PREMI CENTELLES 2023

20200410 Hart Island after John Minchillo

Llapis aquarel·lable i típex sobre impressió litopoliester.
De Glòria Giménez Carrillo de La Roca del Vallès.


Catàleg 2023 >>>