EXPOSICIÓ ANTERIOR




Centelles il·lustrat és una exposició amb un clar objectiu: donar visibilitat a una de les disciplines artístiques que històricament ha estat considerada art menor, però que últimament està guanyant terreny i adeptes, la il·lustració. Definit com el mitjà de comunicació que a través d’una imatge ens transmet un missatge, i no forçossament acompanyat de text.
Hem fet recerca de les persones que s’hi dediquen al nostre municipi, algunes popularment conegudes aquí, i d’altres amb publicacions lluny de casa nostra.
Luís Sardà i Joan Puig (Júnior) són el clar exemple d’aquelles persones conegudes, fruit dels seus nombrosos treballs i col·laboracions al poble, gairebé podem considerar-los els pioners.  
Una generació d’artistes formades dins el gènere de la il·lustració com Sara Serra, Laura Ramos i Judit Piella que treballen amb empenta i un estil propi molt definit, i Emma Martínez, que a més ha aconseguit convertir-ho en la seva professió. 
Laura Marsal ha transformat el dibuix en l’apèndix de la dansa i el teatre. i l’Alba Roca, ha sabut complementar la seva professió de mestre amb el món de la il·lustració. 
I per acabar, artistes com Alicia Mesas i Isaac Donaire que están al límit de la pintura o el dibuix i la il·lustració, i és que afortunadament avui en día les tècniques no son les que dominen, ho fa la idea del creador.

David Casals