EXPOSICIÓ ANTERIOR PLANTA BAIXA




































Inauguració: divendres 13 d’abril a les 20h, Els Niperris -Pere Mas i Jordi Sarrate- canten  Joan Miquel Oliver.

Record a Francesc Garriga Baratadiumenge 22 d’abril a les 12:30h, Jordi Sarrate diu els seus poemes i Enric Milian canta els seus poemes.


Conversa amb Perejaume (data a concretar).

Visita guiada cada diumenge a les 12h. 

NATURA
Si voleu de la A a la Z

Una arqueologia del present? Història sense temps? Buscar alguna cosa, o simplement buscar? O només trobar? O ni buscar ni trobar? Mirar potser? Anar passant, anar passant, anar passant. Rastre de què? (Mirar, trobar... potser buscar...)

Pensaments i preguntes que em deia Víctor Sunyol després de mirar i escriure sobre la meva obra. Ara, amb l'exposició NATURA l'hi mostro el camí que he fet fins avui.

El gruix important de NATURA són les Llibretes agrupades en diferents títols, es mostren en vitrines. Ho acompanya un bon grup de quadres.

1. Llibretes de KRÒNICA, de 55 llibretes. És quasi un dietari. Mapa vital i sentimental de les coses i els dies. D'unes persones, d'un poble.

2. Llibretes dites LA KERAC o Llibre dels morts, de 5 llibretes. Apleguen i repleguen noms i papers dels difunts. A partir de les esqueles que es distribuiexen a comerços, bars i cases del barri del difunt. Constitueixen un retrat d'allò que sé i no sé del mort.

3. Llibretes del CAGANER, de 5 llibretes. Amb anotacions de visions, d'interpretacions del fets quotidians. Un ventall anotat de la relació entre plàstica i el Caganer.

4. Un grup amb dos títols SOBRES i PAPERS, de 2 i 3 llibretes. Conviuen el testimoni del moment i l'estètica escollida.

Aquests quatre grups són mostrats en vitrines i en quadres amb composicions de pàgines de les llibretes.

La TROBALLA com a fruit de la mirada i l'estar amatent a les suggerències d'objectes i situacions es manifesta en la composició SABATES A 10 Euros. Un rètol a la parada del mercat de Centelles i les capses de sabates a llençar és el mòbil. Formen un conjunt atractiu i lluminós, Una antologia del disseny popular.

L'ús de diversos materials del mercat, com caixes, cartrons d'embolicar i transportar productes naturals, són l’origen de nombrosos quadres. Els TRUMFOS DEL PIRINEU. LLET EL CASTILLO. FRUITS DE PONENT. FLY-KOL, tires caça-mosques. PRÉSSEC DE L'ORDAL, en són títols d'un llistat suggerent.

Les coses van fent. Fan la seva vida. Com els noms i les formes. Com l'aigua. (Mirar-les i fer-les mirar en el lloc i en el moment més propici.) Com l'ombra.


Jordi Sarrate