EXPOSICIÓ ANTERIOR PLANTA BAIXA



































Comencem el curs de les exposicions monogràfiques d’enguany amb l’obra dels últims anys d’Albert Cruells, un ciutadà de l’Alt Congost que des de molt jove ja es va dedicar a la pintura fins al punt que als sis anys ja va fer una exposició a la carnisseria del seu avi. Aquesta dada dona perspectiva de la persona de qui estem parlant, una persona introvertida, que sempre està buscant la simplificació amb l’objectiu de treure tot allò que fa nosa, de la banalitat i dels discursos que no diuen res.
L’Albert és una persona molt clara i directa i té una forta personalitat crítica però a la vegada inconformista i exigent. Tot això el porta a la recerca constant de la simplificació per a entendre’s, buscant allò que ell en diu el gargot perfecte. Tenim davant nostre una mostra de l’art i de l’evolució de la seva obra durant els últims anys on es podrà veure i entendre tot el que ell ens vol expressar a través de la pintura i l’escultura, la qual és d’un traç nítid i ens dóna una multitud de suggeriments i a través d’objectes trets de la pròpia natura ens reflecteix tot un món escultòric que ens pot arribar a suggerir altres cultures i altres maneres d’entendre l’art i la seva expressió més genuïna com és la tridimensionalitat de les escultures.
Ha fet múltiples exposicions al llarg de la seva vida i es troben obres seves a fundacions tan prestigioses com l’Antonio Saura i la Fundació Vila Casas. I, per tant, aquesta mostra és una manera més que tenim nosaltres d’apropar l’art a tothom i a través d’una persona que el 1947 va néixer al poble veí d’Aiguafreda, i que ha dedicat tota la seva vida al culte a la seva manera d’entendre l’art a través del seu ull crític i a través de les formes que les mans i l’enginy intel·lectual li suggereixen.

Miquel Arisa Coma

Alcalde
























«Un artista no és res més que un cigró que atrapa el sabor del brou on es cuina.» 
Albert Cruells























Web de l'artista: http://www.albertcruells.com/