EXPOSICIÓ ANTERIOR

 




Conxa Sisquella i Planas (1920-1996), neix a Centelles on vivia la seva família. El pare, Antoni Sisquella, era enginyer de la Central Elèctrica Estabanell, havia projectat els plànols de alta tensió de tot el Vallès Oriental.

Als anys 1930, Conxa es trasllada a la Garriga, on passa la infància i la joventut. Molt interessada per la pintura i el dibuix, comença a formar-se, primer de la mà del seu oncle, el pintor Alfred Sisquella, desprès amb el professor Alsina i als anys 1940 estudia Belles Arts a Barcelona.

L’obra de Conxa Sisquella comprèn una trajectòria de més de mig segle de durada, on passa per diferents etapes creatives, destacant en totes elles la recerca plàstica i l’experimentació. Parteix d’una figuració no acadèmica des d’on evoluciona cap a l’abstracció. Ha exposat tant a Espanya com a l’estranger: França, Itàlia, Alemanya, Suïssa, Anglaterra així com als EEUU i al Japó.

Casada amb el pintor Francesc Fornells-Pla, tots dos van crear la Fundació que porta els seus noms, a la Garriga, amb l’objectiu de difondre la seva obra, potenciar l’art contemporani i sobretot la pedagogia de l’art. Actualment, la memòria i difusió del llegat dels dos artistes, és custodiada des del Patronat de la Fundació.












Fundació Fornells-Pla i Conxa Sisquella de la Garriga