EXPOSICIÓ ANTERIOR





































Enguany, malgrat la crisi de la COVID-19 i l'efecte advers a la cultura, hem mantingut el Premi Centelles de pintura que aquest any ha arribat a la 78a edició. La decisió mostra el compromís de l'Ajuntament amb la cultura, l'art i el premi. I l'encert de la decisió l'evidencia les 180 obres presentades essent l'edició que n'ha rebut més.
El jurat va tenir la dificultat de seleccionar les millors obres entre les que configuren l'exposició que podem visitar i el premi corresponent. Cal destacar, com a anècdota, que tant el premi com les mencions reconeixen a dones artistes amb la peculiaritat que el veredicte va ser un interessant fruit de la qualitat dels membres del jurat, als quals agreixo la seva participació ja que part de la importància del Premi és fruit dels artistes i crítics reconeguts que any rere any en formen part. Un debat artístic que va acabar concedint el premi a una obra figurativa mentre que les dues mencions són abstractes.
La importància del Premi també es manifesta amb el fet que més de la meitat de les obres són d'artistes que resideixen fora de Catalunya i que en fan palès el reconeixement arreu de l'Estat.

Josep Paré Aregall
Alcalde


PREMI CENTELLES
"Alicia"
Cristina Megía - Granada


MENCIÓ HONORÍFICA
"Sent Zen"
Meggi Pujols - La Floresta




MENCIÓ HONORÍFICA
"Dark Passage"
Monica Dixton - Oviedo


CATÀLEG PREMI CENTELLES 2020 >>>