EXPOSICIÓ ANTERIOR

 






















He tingut la sort de llegir i gaudir del llibre Poblenou: La memòria pintada de Neus Martín Royo, editat el passat setembre amb motiu d'exposar la seva obra al barri que l'ha vist créixer i que ella ha sabut immortalitzar. A través de la seva obra molts centellencs i centellenques connectarem amb records del passat industrial de la nostra vila o de records que ens traslladaran a places, carrers o esdeveniments del Poblenou de Barcelona. Alguns records recents com poden ser: el Palo Alto, caminar pel Passeig Marítim o vivències a la rambla del Poblenou. Sense anar més lluny i per evidenciar aquests vincles no fa molt vaig poder saludar a uns formatgers de Centelles mentre venien els seus productes en aquesta Rambla.

Parlar de la Neus és parlar del Premi Centelles on ha col·laborat de diferents maneres i entre aquestes fent de jurat. També destacar el seu vincle amb l'artista Francesc Artigau, implicat amb el Centre d'art el Marçó vell i el nostre poble i mencionar la importància d'exposar a la sala Parés que la va unir amb l'artista local David Casals. En definitiva una llarga trajectòria, amb exposicions individuals i col·lectives, que s'ha anat consolidant des de final dels anys vuitanta.

Finalment, i parafrasejant a Joan Carles Luque: "l'obra pictòrica de la Neus (...) és la imatge d'un moment, l'instant copsat amb color" perquè com escriu Sergio Vila-Sanjuan a La Vanguardia el seu treball pictòric plasma panorames i racons a través del realisme d'avantguarda. Un estil que el podem descobrir en aquesta exposició o a través de la formació que exerceix en el seu taller del Poble Nou.

Josep Paré Aregall

Alcalde

Catàleg >>>

Web Neus Matín Royo >>>