EXPOSICIÓ ANTERIOR


del 3 d'abril al 31 de maig de 2009
.
.
.
Exposició itinerant que organitza la Diputació de Barcelona, amb la col·laboració de la Fundació Arranz-Bravo, l'Ajuntament de l'Hospitalet i l'Ajuntament de Centelles.
.
.
L’exposició Arranz-Bravo: Recorregut per la passió engloba una selecció d’obra gràfica, escultòrica i pictòrica cedida per l’artista a la Fundació Arranz-Bravo. En els seus aiguaforts, litografies, escultures o olis trobem expressada l’essència de la seva creació artística, la que conforma l’experiència íntima i existencial de l’home amb el seu entorn. Aquesta visió antropomòrfica del món ha portat l’artista a apropar-se a l’home des d’una multiplicitat de punts de vista artístics: orgànic, cromàtic, natural, simbòlic i humanístic. Al mateix temps, la seva frenètica i alhora responsable inquietud creativa, el seu respecte a la tradició artística, no li permeten entendre l’art com un conjunt de tècniques fragmentades, sinó totes elles enteses unitàriament, com a mitjà que li permeti enriquir el seu doll plàstic. Així, l’artista no desestima la lliçó que llegaren els grans artistes peninsulars del segle xx, Joan Miró, Pablo Picasso, Antonio Saura o Eduardo Chillida, i se serveix dels suports artístics no pictòrics i nobles com l’aiguafort, la litografia o l’escultura. Aquestes disciplines artístiques humanitzen l’obra d’art davant la fredor tecnocràtica, conciliant la comunicació plàstica amb la força primitiva de l’empremta humana. Així, el respecte a la tradició noble de l’art és el que dóna legitimitat a l’artista per emprendre l’acte creatiu des d’una actitud singular, lliure i, sobretot, afirmativa.
.
.
.
ACTIVITATS PARAL.LELES
.
Acte inaugural: divendres 3 d'abril, a les 19 h (amb la presència de l'artista i del diputat de cultura de la Diputació de Barcelona José Manuel González).

Visita comentada sense concertació prèvia: diumenge 26 d'abril, a les 12 h.

Visites comentades i tallers experimentals per a grups (esplais, gent gran, entitats, etc.): cal concertar dia i hora al telèfon 938 810 375 o al correu electrònic centelles@diba.cat
.
Conferència sobre l'obra d'Arranz-Bravo: a càrrec d'Albert Mercadé, crític d'art. Dijous 14 de maig, a les 19 h. Es contarà amb la presència de l'artista.
.
.
.
Informació completa de l'exposició >>>>