EXPOSICIÓ ANTERIOR

 






















Un poble amb art

Aquest any 2022 a través del Centre d’Art el Marçó Vell i d’El Niu del Palau hem pogut gaudir de diverses exposicions d’artistes locals. Ho vull destacar perquè evidencia, com ja he destacat en diferents moments, la vitalitat que tenim com a poble i d’una forma molt especial les sinergies culturals que existeixen i que s’han anat creant al llarg dels anys. I no menys important vull destacar la vàlua dels artistes que ens mostren el seu art, especialment els que ho fan de forma individual, però també els que ho fan col·lectivament. Aquesta exposició n’és un gran exemple.

Fa pocs dies hem vist la mostra de l’Aleix Mataró. Començàvem l’any amb Joan Subirà i Miquel Roma, seguíem amb Josep Musach i David Casals abans de l’estiu, i teníem la grata sorpresa del Premi Centelles per a l’artista local Eulàlia Llopart. Són exemples locals, però si miréssim exposicions que s’han fet a la comarca o al país també hi trobaríem artistes del nostre municipi o que hi estan vinculats. Vull destacar que tot aquest pòsit cultural és possible per haver donat suport a la formació artística i haver potenciat l’escola de dibuix que ha anat evolucionant fins al que és actualment, una escola d’art. Entre els seus fruits, hi ha els treballs que aquí podem veure.

Acabo amb un agraïment molt sincer a totes les persones que feu possible aquesta exposició, amb un record als artistes que ja no hi són i un reconeixement a tothom que contribueix en aquesta difusió artística. Una menció especial a l’artista Tere Roma perquè l’any vinent farà 25 anys que il·lustra els calendaris de l’Ajuntament de Centelles. Disculpin que ho personalitzi, però crec que és un exemple extrapolable d’altruisme i compromís amb la vila a través de l’educació i l’art. Finalment, com que aquests dies molts de vostès compartiran aquesta exposició amb familiars, amics i coneguts en els dies festius que ens esperen, de tot cor els desitjo unes bones festes.

Josep Paré Aregall

Alcalde