EXPOSICIÓ ANTERIOR PLANTA BAIXA
















Miraestels, 2013
Aquest trimestre presentem una exposició que és una retrospectiva de l’obra de pintura i escultura que és l’evolució artística de Robert Llimós. Ell ha fet un recorregut molt important que queda reflectit amb la interpretació que fa de la vida a través de l’art, iniciant-se amb el corrent dels anys 60 i 70 del que es va passar a anomenar la Nova Figuració, evolucionant cap a l’experimentació conceptual i retornant a la pintura figurativa dins una línia expressionista i amb una gran prevalença del color.
D’ençà de fa uns deu anys va fer un canvi radical a tota la seva obra, a través de topar amb tot el món alienígena i a partir d’aquí n’ha anat fent la seva interpretació, en la qual el seu màxim exponent és una obra que té al port de Barcelona, una escultura aquàtica anomenada Miraestels, però que a la pràctica, segons ell, està protegint el mar i demanant ajuda al cel, el qual creu que li ha servit per a entrar en contacte amb el més enllà i finalment considera que ho ha fet. I així es reflecteix la seva obra actual, on hi ha una interrelació entre l’ésser humà i altres éssers que deambulen per l’espai.
Penso que estem en un moment important en el qual ens convenen obres i artistes que ens facin reflexionar i que ens facin fer preguntes que moltes d’elles, de ben segur, no tenen resposta, però que en definitiva ens plantegen i reafirmen la incertesa en la qual estem vivint, i que es va manifestant tant en els àmbits artístics, com en els culturals i en la vida quotidiana de moltes maneres; però que ens posen en evidència que som uns éssers amb por de tots els aspectes quotidians de la nostra vida materials i espirituals.
Desitjo que aquesta exposició sigui un element més per a fer-nos totes aquestes preguntes i per a trobar les nostres raons de ser.

Miquel Arisa Coma
Alcalde
Octubre 2018


Punt vermell, 1965

Taula-gos, 1973

Platans, 1988

Cabells i galta, 1993

Finestra ombres, 2003

Autoretrat amb nau, 2018



Enllaç al catàleg de l'exposició  >>>

Enllaç a la web de Robert Llimós >>>