EXPOSICIÓ ANTERIOR PLANTA PRIMERA



































Enguany celebrem els setanta-cinc anys del Premi Centelles de pintura. Aquesta és una dada que ja fa respecte, perquè ser capaços de mantenir un premi durant tant de temps té un mèrit important i això simplement vol dir que hi ha hagut un conjunt de persones que han cregut en la validesa d’aquest premi i any rere any han anat organitzant tota la intendència per tal de poder-lo portar a terme, que no és poca cosa: des d’editar-ne les bases, fer-ne la difusió, convocar un jurat independent per a fer la selecció d’obres i, finalment, escollir-ne la guanyadora i mostrar l’exposició del Premi de Pintura per la Festa Major. És tota una gran tasca que hem d’agrair a aquelles persones que creuen en l’art, en la pintura i que han volgut dedicar moltes hores del seu temps per a tirar endavant aquesta activitat.
D’ençà del 1973 també es va creure que, ja que es donava una remuneració econòmica a l’autor de l’obra guanyadora, aquesta servís per a crear un patrimoni amb tot el ventall d’obres que any rere any han anat guanyant i així poder-ne fer un fons d’art municipal. Aquesta ha estat una de les fites importants d’aquest premi, ja que ara podem copsar com les diverses tendències de l’art hi han anat passant i podem tenir una retrospectiva de totes aquelles obres i dels criteris als quals el jurat va optar per tal de premiar-ne a unes o altres.
I és precisament ara que celebrem els setanta-cinc anys que fem un recull d’una exposició d’obres guanyadores i hem demanat a alguns dels seus artistes que encara viuen que ens portin una obra actual per tal de poder-ne veure l'evolució artística.
Però també hi ha altres aspectes importants com és que el 2004 vam inaugurar el Marçó vell, un centre d’art on hi ha instal·lada tota l’obra guanyadora i on es mostren exposicions constantment. Els artistes guanyadors del Premi Centelles  tenen l’oportunitat, en el transcurs de l’any, de fer-hi una exposició d’una part de la seva obra per a veure la relació entre la que van presentar, i que va guanyar, i el conjunt de les seves creacions per tal d’endinsar-nos en el seu món artístic.
Centelles té l’honor d’organitzar en aquests moments un dels premis de pintura més antics del nostre país d’una manera regular i d’un nivell de qualitat més que alt, que fa que amb dignitat puguem exposar tota aquesta obra que representa, en definitiva, l’evolució artística del país a través d’aquests artistes.

Miquel Arisa Coma
Alcalde