EXPOSICIÓ ANTERIOR primer pis



Aquest vers de Segimon Serralolonga encapçala, anima i motiva l’exposició que hem organitzat a l’entorn de la seva vida, art i poesia.
Han passat catorze anys de la seva mort. Aquesta distància ens dóna una mesura per explicar-ho i explicar la nostra relació envers ell.
En l’exposició s’hi mostren tots els seus llibres publicats, les traduccions, versions i publicacions diverses. També els documents o els materials que utilitzà: diccionaris, originals a traduir i papers de tota mena. Ens manifesten el ric univers literari de l’escriptor. Aquest material procedeix de l’Aula Segimon Serrallonga de la Universitat de Vic on hi són dipositats.
Hi queda palesa la seva trajectòria, la relació amb l’escriptura i la seva pràctica. L’essència de la seva poesia i la personalitat mestrívola de la vida.
Complementa l’exposició la recepció de Segimon Serrallonga que en fan diversos artistes: Joan Furriols, Montserrat Grau, Anton Granero, Josep Guinovart, Perejaume, Jordi Sarrate, Antoni Tàpies i Josep Vernis.
Amb les seves aportacions ens manifesten la relació amb Segimon Serrallonga. L’amistat, la seva presència, les seves col·laboracions i la seva influència es poden detectar en les obres de l’exposició i recitals de poesia. Sense ell i la seva projecció res hi seria.


Jordi Sarrate

Josep Guinovart, Sense títol, 2006

Perejaume, Segimon Serrallonga, el dibuix que l'escriu, I, 2016