EXPOSICIÓ ANTERIOR


































del 12 d'abril al 25 de maig de 2014

Inauguració: divendres 11 d'abril a les 20h
Visita guiada: diumenge 4 de maig a les 12h




Segons diu Zygmunt Bauman, sociòleg d'origen Polonès, estem en una època flonja, sense consistència i que batega com a temps líquids. Líquids en contraposició amb la solidesa de la vella modernitat que ha quedat enrere.

Estem experimentant amb les noves maneres alternatives d'actuar.  La gent ja no creu en els governs lligats de mans i peus pel flux del capital, els inversors, etc. Sortir al carrer i ocupar espais públics, com el moviment dels indignats, potser servirà per aconseguir alguna cosa, però encara estem experimentant.

Els ingressos de  la classe mitjana, el pilar de les societats democràtiques, cauen en picat i assoleixen el nivell de "precarietat". La gent te por del demà, de perdre la feina per culpa de la globalització, de com podrà educar els seus fills, se sent socialment degradada i sent que el seu èxit no depèn d’ella.

L'objectiu es transformar la realitat però no sabem com i qui ho ha de fer. Patim una crisis d'instruments perquè els que tenim han quedat obsolets. Hem d'admetre que estem fugint però no sabem cap a on, estem en el "interregnum".

Crec que l'única esperança per a la democràcia comporta redimensionar els espais i fer-los més humans i més manejables. El futur de d'humanitat  implica, doncs aprendre l'art de viure permanentment amb gent que és diferent a tu.

Toni Donato
abril de 2014